Glavni izbornik

Odabrana tema: Sve teme
<< < 3 4 5 ... 28 > >>

Fitoestrogeni iz soje i karcinom dojke – postoji li poveznica?

Što je sa fitoestrogenima soje i rizikom od karcinoma dojke? Godinama se vode polemike utječe li konzumacija soje i proizvoda od soje na povećanje rizika od karcinoma dojke. U današnjem članku otkrivamo koji je stav znanosti o poveznici između konzumacije soje i pojavnosti karcinoma dojke, kao i sigurnosti konzumacije u oboljelih od malignih bolesti dojke.

Pročitaj više

Antioksidansi kao dodaci prehrani u onkološkim bolestima

Korištenje antioksidansa u obliku dodataka prehrani vruća je tema u medicini posljednjih dvadesetak godina i za sada još uvijek nema jasnih odgovora i preporuka. Procjenjuje se kako 64 do 81% oboljelih od karcinoma koristi multivitaminsko mineralne dodatke prehrani nakon postavljene dijagnoze karcinoma.

Pročitaj više

Kako si pomoći kod sindroma umora?

Sindrom umora je mnogo više od uobičajenog osjećaja umora i pospanosti. Ovaj simptom, ali i nuspojava liječenja karcinoma oboljeli često opisuju kao paralizirajući osjećaj nedostatka energije koji ometa obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Konstantno je prisutan osjećaj tjelesne, emocionalne i mentalne iscrpljenosti, a nikakav odmor niti san ne daje željene rezultate. Kako si onda pomoći?

Pročitaj više

Upotreba medicinske konoplje kao suportivne terapije u liječenju karcinoma

Kanabis se u onkologiji koristi kao suportivna terapija primarno u svrhu smanjenja nuspojava terapije poput mučnine i povraćanja te kao sredstvo za ublažavanje boli.

Pročitaj više

Vodič kroz doziranje vitamina D – nove preporuke

Vladine i znanstvene organizacije diljem svijeta redovito izdaju i ažuriraju preporuke za primjenu vitamina D. Pritom su u posebnom fokusu dojenčad, djeca i osobe starije dobi, populacijske skupine koje se ne izlažu sunčevom zračenju, ali i osobe oboljele od kroničnih bolesti poput onkoloških bolesnika.

Pročitaj više
<< < 3 4 5 ... 28 > >>