Glavni izbornik

Odabrana tema: Sve teme
<< < 3 4 5 ... 25 > >>

Prehrana nakon operacije karcinoma štitnjače

Operacija štitnjače ozbiljan je kirurški zahvat koji zahtijeva određeno vrijeme oporavka organizma. U nastavku vam donosimo važne informacije o potencijalnim promjenama u prehrani nakon operacije karcinoma štitnjače s kojima biste se mogli susresti te savjete kako se lakše nositi s ovom novonastalom situacijom.

Pročitaj više

Ima li osnove primjena dodataka prehrani nakon onkološkog liječenja?

Postavljanjem dijagnoze maligne bolesti, očekivana je pojava povećanje svjesnosti o važnosti pravilnih životnih i prehrambenih navika. Promjena obrazaca prehrane te uzimanje različitih dodataka prehrani prvi su koraci koji oboljeli čine u nadi da će im to ubrzati proces ozdravljenja. Međutim, ima li korištenje dodataka prehrani uporište u znanosti i ako ima, koji mikronutrijenti su posebno važni nakon preboljenja zloćudne bolesti?

Pročitaj više

Prehrana kod karcinoma kostiju

Uz primarno liječenje, koje ovisi o vrsti karcinoma te općem zdravlju pacijenta, kvalitetna prehrana može imati potpornu ulogu u procesu liječenja.

Pročitaj više

U Glini predstavljen projekt “Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad 2021.”

Tijekom listopada, udruga SVE za NJU zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola ponovno podsjeća na važnost prevencije raka dojke

Pročitaj više

Činjenice o vitaminu D i malignim bolestima

Vitamin D je esencijalni mikronutrijent jedinstven po tome što se, u odnosu na ostale vitamine, u organizmu može sintetizirati iz endogenog kolesterola pod utjecajem UVB zračenja. Upravo iz tog razloga često ga se naziva sunčanim vitaminom.

Pročitaj više
<< < 3 4 5 ... 25 > >>