Odabrana tema: Sve teme
<< < 1 2 3 ... 17 > >>

Može li prehrana bez šećera smanjiti mogućnost oboljenja od raka?

Prema istraživanjima koja je proveo dr. Otto Warburg, poznati biokemičar i dobitnik Nobelove nagrade, prehrana bez šećera može poboljšati vaše izglede. No, je li to istina?

Pročitaj više

Zašto su proteini važni kod onkoloških bolesnika?

Procesi liječenja onkoloških bolesti, posebice kemoterapija, radioterapija i imunoterapija, dovode do povećane potrebe za proteinima. Stoga je dostatan unos proteina kod onkoloških bolesnika iznimno važan.

Pročitaj više

Zašto je EPA važan dio prehrane onkoloških bolesnika?

Već pri postavljanju dijagnoze kod velikog broja onkoloških bolesnika uočava se znatan gubitak tjelesne mase, masnog i mišićnog tkiva, a prisutno je i upalno stanje.

Pročitaj više

Problemi pri prehrani onkoloških bolesnika

Oboljeli od zloćudnih bolesti suočeni su s brojnim simptomima i nuspojavama koje mogu otežati svakodnevno funkcioniranje.

Pročitaj više

Moj nutritivni status

Postoji niz mogućih nuspojava koje su povezane s onkološkim liječenjem. Svaki bolesnik i svaka primijenjena terapija individualni su. Teško je procijeniti hoće li pojedinac imati nuspojave i u kojoj će mjeri one biti izražene. Bez obzira na postojanje ili odsutnost nuspojava, i dalje postoji rizik od pothranjenosti ili nedostatka hranjivih tvari.

Pročitaj više
<< < 1 2 3 ... 17 > >>

Glavni izbornik