Odabrana tema: Prehrambene tvari
1 2 ... 4 > >>

Može li prehrana bez šećera smanjiti mogućnost oboljenja od raka?

Prema istraživanjima koja je proveo dr. Otto Warburg, poznati biokemičar i dobitnik Nobelove nagrade, prehrana bez šećera može poboljšati vaše izglede. No, je li to istina?

Pročitaj više

Zašto su proteini važni kod onkoloških bolesnika?

Procesi liječenja onkoloških bolesti, posebice kemoterapija, radioterapija i imunoterapija, dovode do povećane potrebe za proteinima. Stoga je dostatan unos proteina kod onkoloških bolesnika iznimno važan.

Pročitaj više

Zašto je EPA važan dio prehrane onkoloških bolesnika?

Već pri postavljanju dijagnoze kod velikog broja onkoloških bolesnika uočava se znatan gubitak tjelesne mase, masnog i mišićnog tkiva, a prisutno je i upalno stanje.

Pročitaj više

Važnost odgovarajućeg unosa masti pri svakodnevnoj prehrani

Masti su najvažniji izvor energije – jedan gram masti osigurava čak 9 kcal. Usporedimo li to s energijom koju osigurava jedan gram proteina ili ugljikohidrata, što je 4 kcal, mast osigurava mnogo više energije.

Pročitaj više

Omega 3 masne kiseline su dragocjene masnoće blagotvorna djelovanja za vaš organizam

Naše tijelo nije sposobno sintetizirati sve masne kiseline koje su mu potrebne, stoga neke od njih moramo osigurati hranom. Takve masne kiseline nazivaju se esencijalnima, a najpoznatije među njima svakako su omega-3-masne kiseline.

Pročitaj više
1 2 ... 4 > >>

Glavni izbornik