Odabrana tema: Prehrambene tvari
1 2 ... 4 > >>

Vitamin D i onkološki bolesnici u vrijeme korone

Liječenje karcinoma može dodatno smanjiti razinu vitamina D izazivanjem nuspojava koje rezultiraju neuhranjenošću, promjenama u načinu života i prehrambenih navika. Izlaganje sunčevoj svjetlosti i uzimanje vitamina D u obliku dodataka prehrani dva su vrlo važna parametra u razdobljima prije i poslije liječenja. To su čimbenici na koje se može lako utjecati i zato ih se ne smije zanemariti.

Pročitaj više

Može li prehrana bez šećera smanjiti mogućnost oboljenja od raka?

Prema istraživanjima koja je proveo dr. Otto Warburg, poznati biokemičar i dobitnik Nobelove nagrade, prehrana bez šećera može poboljšati vaše izglede. No, je li to istina?

Pročitaj više

Zašto su proteini važni kod onkoloških bolesnika?

Procesi liječenja onkoloških bolesti, posebice kemoterapija, radioterapija i imunoterapija, dovode do povećane potrebe za proteinima. Stoga je dostatan unos proteina kod onkoloških bolesnika iznimno važan.

Pročitaj više

Zašto je EPA važan dio prehrane onkoloških bolesnika?

Već pri postavljanju dijagnoze kod velikog broja onkoloških bolesnika uočava se znatan gubitak tjelesne mase, masnog i mišićnog tkiva, a prisutno je i upalno stanje.

Pročitaj više

Važnost odgovarajućeg unosa masti pri svakodnevnoj prehrani

Masti su najvažniji izvor energije – jedan gram masti osigurava čak 9 kcal. Usporedimo li to s energijom koju osigurava jedan gram proteina ili ugljikohidrata, što je 4 kcal, mast osigurava mnogo više energije.

Pročitaj više
1 2 ... 4 > >>

Glavni izbornik